Gezonde voeding - Gastouderopvang De Kikkertjes

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Gezonde voeding

Leefstijl
Een aantal jaren geleden ben ik mij erg gaan verdiepen in voeding. Steeds meer vind ik hierin een bepaalde balans. Een leefstijl die bij mij, mijn gezin en de opvang past. Een gezond en gevarieerd voedingspatroon zonder teveel geraffineerde suikers, gluten, transvervetten en chemische toevoegingen, dat is mijn streven!

Kinderen verteren juist natuurlijke producten goed. Hier halen ze hun voedingstoffen uit om te kunnen groeien, maar ook om zich verder te kunnen ontwikkelen.
Ik gebruik daarom zoveel mogelijk biologische en natuurlijke voeding. Biologische voeding bevat geen chemische toevoegingen en bij de teelt worden geen giftige bestrijdingsmiddelen gebruikt. Niet alleen gezonder maar ook beter voor dieren en milieu.

Het kan hier zijn dat uw kind niet elke opvangdag 'spelt'/'zuurdesem' brood voorgeschoteld krijgt tijdens de lunch. Er zijn zoveel lekkere en gezonde variaties te verzinnen als vervanging van brood. Die vaak ook nog voedzamer zijn. Je kan er daardoor bijna elke dag een feestje van maken. Zie bij de favorieten lekkerneijen van de kids.

We drinken voornamelijk water. Verder ook diksap verschillende smaken, lauwe kuidenthee, amandel/kokos/ volle biologischemelk, groene smoothies, fruit smoothies of verse sappen.
 
Als tussendoortjes eten we (gedroogd) fruit en groenten. Ook bij de lunch probeer ik altijd iets van groente toe te voegen (komkommer, tomaat enz.) Verder wordt er bij mij alleen 'gezond' gesnoept en zo min mogelijk suikers genuttigd. Als de kinderen koekjes krijgen zijn deze met 'natuurlijke' suikers bereid (kokosbloesem, palmsuiker of koudgeslingerde honing)

Uitzonderingen hierin worden wel eens gemaakt op de volgende feestjes; Traktaties verjaardagen/ afscheidsfeestjes, Pietenmiddag, de Paaslunch, Kikkerreisje.

Vragen?:
 
Zijn er bijzonderheden over het eten & drinken van uw kind, bijv. een allergie? Wilt u het aan mij doorgeven, dan zoeken we samen voor een gepaste oplossing. 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu