Waar sta ik voor - Gastouderopvang De Kikkertjes

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Waar sta ik voor

Even voorstellen...
Ieder kind is uniek!!!! En mag er zijn zoals het is!
Een kind is een klein mens en vind het fijn om net als een groot mens serieus genomen te worden.
Hiervoor maak ik gebruik van de communicatiemethode Effectieve communicatie (How2Talk2Kids)
Uitleggen wat er gaat gebeuren en waarom, is erg prettig voor een kind. 
Ze komen in een wereld die ze nog helemaal gaan ontdekken. Wij zijn degene die ze aan de hand nemen en ze door deze wereld heen begeleiden. 

Wat vind ik belangrijk.....

Dat uw kind zich bij ons thuis voelt. Uw kind krijgt bij gastouderopvang "De Kikkertjes" de ruimte en wordt op een positieve manier gestimuleerd.
Met positief stimuleren bedoel ik zoveel mogelijk het gewenste gedrag benoemen en het kind beschrijvend belonen op gebieden waar hij of zij in mag groeien.

Het met liefde, geduld en respect met elkaar omgaan, eerlijk durven en kunnen zijn tegen elkaar, op elkaar kunnen bouwen en vertrouwen, zijn voor mij belangrijke waarden. Waarden die ik kinderen ook graag mee wil geven.

Nog een belangrijk uitgangspunt is structuur! Door de vaste en zorgvuldige indeling van de dag bij gastouderopvang "De Kikkertjes" weet uw kind waar het aan toe is. Op vaste tijden worden bepaalde activiteiten gedaan. Wilt u meer weten over de dagindeling en activiteiten, kijk dan eens op Een kijkje...Een dag bij Gastouderopvang "De Kikkertjes"

Ik hecht veel waarde aan een goed contact en communicatie met ouders. Communicatie is belangrijk omdat ik zo een completer beeld van uw kind krijg en hierdoor beter kan aansluiten op zijn/haar ontwikkeling, de behoeften en het welbevinden. Elke dag is er bij het halen en brengen ruimte om kort dingen te bespreken die belangrijk zijn. Ook is er altijd de mogelijkheid om buiten opvanguren een afspraak te maken. 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu